Search This Blog

Tuesday, 25 October 2016

Perbezaan Cinch Shake Shaklee & Herbalife Protein

Assalamualaikum wbt,


Ada yang bertanya, apa perbezaan antara protein shaklee dengan protein herbalife.

Bagaimana protein shaklee dapat kekalkan penurunan badan secara ideal, berbanding produk herbalife.


Perbezaan cinch & herbalife


So bila kita cancel/buang nasi lemak + dinner tu, cal kita dah kira 'cantik' la tu. Maybe kalau lapar boleh makan roti or biskut

Saturday, 22 October 2016

Puas Hati Dengan Produk Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Feedback positif daripada regular customer. Puas hati sangat dia. Hihi

Alhamdulillah, orang selalu kata parut lama susah nak hilang. Allah tak kata kan. InsyaAllah, ikhtiar dengan ESP Shaklee Allah bantu permudahkan dan hilangkan.

Kulit jadi lembap, cantik hilang segala parut. Alhandulillah, ditambah pula dengan Vita E. Ini buat wawa pun rasa nak telan vita e berbotol-botol 1 hari. πŸ˜„

Mealshake untuk anaknya, selera makin bertambah. Dulu makan memilih, kini tidak lagi. Alhamdulillah.

Jangan dengar cakap orang, cuba dan try dan decide sendiri.

Neul ke betul? Whatsapp wawa untuk dapatkan set kesihatan dan set cantik anda .

Friday, 21 October 2016

ESP Shaklee Hilangkan Gastrik

Assalamualaikum wbt,


Alhamdulillah, gastrik hilang dengan ESP shaklee dengan izin Allah swt.

Bertahun2x Gastrik, kini ESP menjadi penyelamat!


Tuesday, 18 October 2016

Simpton Slipped Disc

Assalamualaikum wbt,

Masih lagi bercerita tentang slipped disc. Melihat kepada pengidap slipped disc ini kadang kita merasa siksanya sekali. Tidur tak kena, duduk tak kena. kan? 

Wawa nak share simpton awal yang anda boleh kenal pasti jika mengidap slipped disc. Kebanyakkan mereka yang mengidap slipped disc kurang peka dan perasan mereka kena slipped disc. Mereka beranggapan mungkin ini sakit biasa kerana bekerja kaut seharian. 

Punca-Punca Slipped Disc

Assalamualaikum wbt,

Apakah Punca Berlaku Slipped Disc?


Proses penuaan antara punca berlakunya Slipped Disc di mana ligament yang memegang disc itu menjadi lemah dan sekiranya terdapat tekanan atau tergeliat sedikit pun, ia mampu menyebabkan gel disc itu pecah. 

Namun begitu, aktiviti harian yang dilakukan dengan cara yang salah juga mampu menyumbang kepada risiko slipped disc antaranya:

1. Membongkok terlalu lama

2. Mengangkat beban yang terlalu berat

3. cara mengangkat beban yang salah

4. duduk atau baring dalam posture badan yang salah


5. Kecederaan ketika bersukan (cth: mengangkat berat di gym)  

Ramai yang wawa dengar mengadu sakit belakang, puncanya suka mengangkat barang berat sewaktu muda. Sebolehnya hendaklah kita mengambil langkah berjaga-jaga bagi mengekalkan kesihatan yang baik sepanjang masa.

Cantiknya Tumbler Shaklee Yang Baru

Assalamualaikum wbt,


Bulan lepas warnanya biru, kali ini shaklee buat sedikit perbezaan dengan pengeluaran tumbler lebih exclusive 828ml yang di bawa dari US. 

Warna hitam yang lebih menawan. Limited stok, pembelian dengan pembelian baru layak untuk anda dapatkan tumbler exclusive ini.

Berminat? Whatsapp wawa na 019-9966576.

Monday, 17 October 2016

SENARAI HARGA VITAMIN SHAKLEE

Assalamualaikum wbt,

Bismillahirrahmanirrahim.

Wawa nak share senarai harga semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak bersama postage. Senang untuk korang rujuk kan.

Ini adalah harga retail. Jika anda menjadi ahli, anda akan mendapat penjimatan sehingga 20-30% dari harga retail. Jika berminat untuk menjadi ahli, boleh hubungi wawa bila-bila masa sahaja ya..")

Klik gambar untuk dapatkan view yang lebih jelas.

List Harga Vitamin Shaklee

Revolusi Vivix Melawan Penuaan Sel Badan

Assalamualaikum wbt,

Tahukah anda kenapa Vivix ini wujud? Vivix merupakan revolusi dalam anti-penuaan pada tahap sellular dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular. 

Mulakan Harian Anda Dengan Doa

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi semua, Alhamdulillah Allah masih hidupkan kita pagi ini. Terima kasih Ya Allah, maka panjangkanlah umur kami dalam iman. Amin

Allah suka akan hamba-Nya yang bergantung hidup pada-Nya. Macam mana tu? Dengan sentiasa memgingati Allah swt.

Nak mulakan sesuatu ingat Allah, nak buat sesuatu minta pada Allah, nak miliki sesuatu minta pada Allah. Waima ilham dan idea pun, semuanya kita dapat hanya dengan izin Allah swt.

Betul ke betul? Jadi, hari ni wawa nak share satu doa untuk anda. Jemput amal ye.


Selamat beramal

Saturday, 15 October 2016

Testimoni Hilang Slipped Disc Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Ramai dikalangan sahabat wawa yang mempunyai masalah slipped disc. Kebanyakkannya umur lebih kurang wawa dalam linkungan 25-35 tahun. Apakah punca yang berlakunya slipped disc? Wawa akan kupas untuk next entry.

Apa maksud Slipped Disc?

slipped disc – known as a prolapsed or herniated disc – occurs when one of the discs that sit between the bones of the spine (the vertebrae) is damaged and presses on the nerves. This can cause back pain and neck pain, as well as symptoms such as numbness, a tingling sensation, or weakness in other areas of the body.

Friday, 14 October 2016

Gagah Travel Seluruh Malaysia Di Usia 6 Series Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Kenapa Kita Perlu Baca Al-Quran?

Assalamualaikum wbt,

Kenapa kita perlu baca Al-Quran? Kisah ini menarik untuk dihadam. Jika bacaan kita disertakan dengan makna / terjemahan ia lebih menjatuhkan hati kita pada Al-quran. 😊

ALASAN KENAPA KITA PERLU BACA ALQURAN WALAUPUN KITA TIDAK MEMAHAMINYA

Ini adalah satu kisah yg sgt menarik.Semoga dgn cerita ini hati anda akan terbuka utk membaca Al-Quran. Kisah ini dipetik drp kisah yg ditulis dlm bhs inggeris.Mengapa kita membaca al-Quran sdgkn kita xmemahami sepenuhnya apa yg dibaca?

Ada seorg Atuk tua tinggal bersama cucu lelakinya di sebuah bukit di pedalaman. Setiap pagi Atuk bgn awal pagi duduk di meja mkn & membaca al-Quran. Cucunya ingin menjadi spt Atuk & meniru seberapa boleh akan bacaan yg dibaca oleh Atuknya.

Pd suatu hari cucunya bertanya, 'Atuk!Saya cuba membaca al-Quran mcm Atuk baca tapi sy xfaham pun & jika sy faham sekalipun sy akan lupa sebaik shj sy menutupinya. Apa bagusnya bila kita membaca al-Quran? Sdg org tua itu meletakkn arang batu ke dlm dapur pemanas bdn, dgn perlahan dia menoleh kpd cucunya sambil berkata, 'Bawa guni arang batu ini ke sungai & bawakn saya seguni air'.

Vivix Shaklee Agen Awet Muda

Assalamualaikum wbt,

Salam sayyidul ayyam, penghulu segala hari. Ya Allah, kurniakan rezeki yang melimpah ruah kepada kami, sihat tubuh badan, mudah urusan, serta harta yang melimpah ruah di dunia dan akhirat.

Thursday, 13 October 2016

8 Jenis Buah Hilangkan Kulit Berminyak

Assalmualaikum wbt,

Siapa sini kulit jenis berminyak? Kulit wawa dulu pun jenis berminyak, selalu kena standby tisu berminyak yang warna biru tu, lupa dah brand apa. Alhamdulillah, sekarang kulit wawa dalam kateogri bebas minyak selepas amalkan produk kecantikan shaklee dan skincare nutriwhite.

Wawa bukan nak cerita produk shaklee, tapi nak share 8 jenis buah-buahan yang dapat bantu atasi masalah kulit berminyak. Memandangkan wawa ni kurang rajin untuk maka buah-buahan, wawa lebih prefer amalkan vitamin shaklee yang mudah dan senang. hihi

Jom kita kenali apa buah yang dapat bantu anda bebas dari kulit berminyak.

1. Lemon

Wednesday, 12 October 2016

10 Kebaikan Vivix Yang Perlu Anda Tahu

Assalamualaikum wbt,

Bulan ni wawa nak bagi FREe 2 paper beg hijau ini dengan setiap pembelian 2 botol Vivix shaklee. Ada yang berminat? Nak tahu apa kebaikan Vivix shaklee? Teruskan membaca ye.. hihi

Vivix adalah salah satu produk favourite wawa, mak dan juga ayah, setiap malam tak kan miss untuk ambil satu sudu. Mak wawa paling happy, sebab ramai yang tegur mak nampak makin muda, kulit lebih cantik, ada yang tak percaya mak dah ada cucu. Manakala ayah wawa pula, garis kedut di dahi semakin menghilang. Wajah ayah nampak makin menegang. 

Alhamdulillah, semuanya dengan izin Allah swt. Walau apa pun, Allah suka hambanya berusaha tetapi meletakkan Allah adalah yang Pertama. Kan.

Promosi Shaklee 3 Bulan 1st October -31st December 2016

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Wawa doakan kalian sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dipermudahkan urusan serta diberkati Allah swt. Sudah hampir setengah bulan PROMOSI 3 BULAN yang sedang berlangsung di HQ dan website shaklee. 

Sempena bulan tingkatkan imuniti individu dan keluarga, shaklee telah mengeluarkan set tingkatkan imuniti tanpa anda susah fikirkan vitamin apa yang patut anda ambil. Complete set ini sesuai untuk seisi keluarga sedari bayi sehinggalah orang dewasa. Bayi tidaklah boleh kita bagi direct makan supplemen dan vitamin ini. Ia perlu diberi melalui susu ibu ye. ")


SET 1 : Immunity sets

Testimoni Penyakit Sopak Sembuh Dengan Vivix & ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi semua, dah senyum? Senyumlah kerana itu permulaan aura positif dalam diri anda.

Sejak dua menjak ni, ramai pula yang cari  vivix sebab nak hilangkan penyakit sopak atau vitiligo ini. Rata-rata yang datang merangkumi umur seawal 20an, 30an dan 60an. Maksudnya, penyakit sopak ini tidak berlaku pada sesetengah umur sahaja. Ia berlaku pada peringkat umur. 

Untuk mengetahui apa itu penyakit vitiligo ini. Anda boleh klik LINK ini.

Testimoni 1 : 3 botol Vivix sembuh dari Vitiligo

Tuesday, 11 October 2016

Set Untuk Kulit Berminyak Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Apakah Kita Sebagai Ibu Bapa Yang Bersalah?

Assalamualaikum wbt,

Elok Ke Makan Supplemen Shaklee?

Assalamualaikum wbt,

Wawa copy sharing dari Master Aeinna upline wawa sendiri. Soalan ini biasa sangat wawa terima dan dipersoalkan. Elok ke makan supplemen shaklee ni? nanti buah pinggang tak rosak ke kalau selalu ambil?

Memandangkan orang kita sangat menjaga dalam bab pemakanan supplemen, vitamin dan ubatan.

Sepertimana yang ramai tahu, kita tidak di galakkan untuk mengambil ubatan sintetik secara berterusan kerana ia boleh mengakibatkan permasalahan pada buah pinggang dalam jangka masa panjang. 

Namun, ia berbeza dengan produk shaklee iaitu makanan tambahan. Jom kita hadam apa yang kak ena tulis.

Tips Hebat Untuk Kulit Cantik

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi semua, semoga hari ini lebih indah dan bahagia.😊

TIP HEBAT UNTUK KULIT CANTIK

Monday, 10 October 2016

Borong Vitamin Shaklee RM3000 Di HQ

Assalamualaikum wbt,

Sesekali turun HQ, borong kasi pecah Vitamin shaklee. Vitamin sentiasa mendapat permintaan dari customer.😊


Promosi special bulan October, daftar ahli dan beli vitamin 100uv @ 200uv anda berpeluang mendapat percuma 1 botol Lecithin @ 1 botol Vitamin C.

Dah lama makan, belum jadi ahli? Inilah masanya anda grab. Hubungi wawa 019-9966576 untuk info lanjut.😊

Testimoni Set Cantik Premium Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Siapa sangka kulit yang berlubang-lubang kesan dari parut jerawat dulu, kini semakin hilang dan cantik.

Doktor Chip ini mengamalkan set kecantikan shaklee iaitu set premium.


Alhamdulillah, hasil yang memuaskan. Kulit doktor Chip semakin cantik, halus dan mulus. Nak tahu apa set cantik premium? 

Klik sini naa.😍

Set Cantik Premium Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Set Cantik laku keras😍
Alhamdulillah, ini antara set paling top yang di pilih oleh customer. Semua nak cantik kan. Pilihan bijak adalah yang merawat dari dalam.😊 .
Apa pilihan yang anda ada? Full set untuk kecantikan dalaman dan luaran. .

Sunday, 9 October 2016

Kisah Duit Di Dalam Kasut

Assalamualaikum wbt,

Belajarlah untuk memberi, tak mampu banyak, berilah  apa yang termampu.

Segmen Tambah Follower Blog Penselduabee

Assalamualaikum wbt,



Klik banner untuk join..")

Testimoni Kulit Berminyak

Assalamualaikum wbt,

Testimoni kulit berminyak. Selain mengamalkan pemakanan vitamin shaklee , ibu muda cantik ini juga mengamalkan set skincare shaklee iaitu Enfuselle Balancing Moisturizer. 

Ia membantu mengembalikan ph kulit yang lebih seimbang. EBM shaklee boleh mengimbangi minyak pada muka. Sekiranya kulit terlalu kering, Enfuselle Balancing Moisturizer membantu melembapkan dan sekiranya kulit berminyak, Enfuselle Balancing Moisturizer ini membantu mengawal minyak pada kulit muka.


Cara Mengatasi Kulit Muka Berminyak

Assalamualaikum wbt,

Kulit wajah penduduk Asia lebih terdedah kepada sinaran matahari dan uv. Ia menyebabkan permasalahan tentang kulit lebih di alami oleh penduduk Asia terutamanya negara kita. Kebanyakkan penduduk negara kita mengalami masalah kulit berminyak secara berlebihan.

Kulit berminyak memerlukan penjagaan yang rapi supaya dapat mengurangkan pengeluaran sebum berlebihan. Beberapa perkara yang perlu diamalkan bagi memastikan tahap pengeluaran sebum pada wajah dapat dikawal iaitu :

Bloglist Hilang, Please Help Me!

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi semua, wawa doakan semoga kalian yang sudi singgah di teratak wawa ni dikurniakan kebahagiaan, kekayaan dan keberkatan dalam hidup. InsyaAllah amin.

Seminggu ni wawa pelik dengan blog wawa, bila tengok-tengok balik rupanya senarai bloglist wawa dah hilang. Cari dekat layout pun tak ada. Inilah salah satu kesan kalau kita guna blogspot kan. Hilang tiba-tiba code, hilang bloglist, hilang gadget follower dan sebagainya.

Disebabkan hal ini, di tambah pula dengan kekangan masa wawa semakin jarang untuk blogwalking dan singgah di blog sahabat-sahabat semua.

Jadi, wawa nak minta tolong boleh? Just drop your link blog masing-masing then wawa akan masukkan dalam bloglist wawa. yang kat bawah tu sempat beberapa blog yang wawa blogwalking dan masukkan. 

Please help me!")
Ihsan google





Saturday, 8 October 2016

4 Punca Kulit Wajah Berminyak

Assalamualaikum wbt,

Kita sentiasa sinonim dengan kulit berminyak adalah kulit bermasalah. Tahukah anda, kulit kita menghasilkan minyak kerana mempunyai fungsi yang tersendiri. Ia berfungsi melindungi kulit dari bahaya luar seperti polusi dan debu yang akan masuk ke dalam pori-pori kulit. Minyak pada kulit juga berfungsi sebagai cairan yang mampu menjaga keremajaan kulit dan menjadikan kulit bersifat kenyal dan tegang.

Namun, jika penghasilan minyak secara berlebihan mendatangkan masalah kepada individu tersebut. Adakah kulit anda berminyak dengan teruk? Inginkan anda mengetahui apakah punca yang menyebabkan kulit anda berminyak secara berlebihan? Jika ya, stay tune. ")

Testimoni Vivix & Systemic Scleroderma

Assalamualaikum wbt,

Diagnosed systemic scleroderma dari umur 17 tahun. Sekarang dah 21 tahun. Dah cuba macam2 tapi semua xmembantu. Survey pasal Vivix terus berminat nak cuba.

Friday, 7 October 2016

Doa Murah Rezeki

  • Assalamualaikum wbt,

    Selamat pagi semua, salam sayyidul ayyam. 


    Juga, amalkan membaca doa murah rezeki ini:

    • E2a3
      Image viaboston.com
    • Ya Allah,
      Berikanlah kepada kami rezeki yang luas
      Kurniakanlah kepada kami rezeki yang Halal lagi baik tanpa memberatkan kami

      Ya Allah,
      Jika rezeki kami ada di langit maka turunkanlah
      Jika ada di bumi maka keluarkanlah
      Jika jauh maka dekatkanlah
      Jika dekat maka mudahkanlah
      Jika sedikit maka banyakkanlah
      Jika banyak maka berkatilah
      Agar kami dapat menolong anak-anak yatim, fakir miskin, dan mereka yang dalam kesusahan dan kedaifan.

      Ya Allah,
      Kabulkanlah doa kami
      Amin Ya Robbal ‘Alamin.

Thursday, 6 October 2016

Testimoni Kulit Jerawat Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, ap khabar? Semoga Allah kurniakan kesihatan yang baik sepanjang masa. Amin

Testimoni kulit berjerawat selepas konsisten amalkan set jerawat shaklee. Alhamdulillah, kulit yang dulu berjerawat penuh kini sudah hilang. Bukan hanya dapat kulit cantik, malah sentiasa bertenaga sepanjang hari.

Smile for Every Second of Your Life

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi sahabat, semoga Allah hadirkan hati2 yang tenang buat sahabat.


Wednesday, 5 October 2016

Bye2 Kulit Jerawat Dengan ESP

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Macam lama dah tak bersua kan. Ada yang cari ke? Hihi.

Siapa yang suka kulit dia naik jerawat? Of course, langsung tak suka kan. Potong kain laa kalau ada yang suka.πŸ˜„

Macam-macam pakai produk, pakai kosmetik semata-mata nak tutup jerawat. Hasilnya jerawat makin membesar. Ye dak? Stress kan.

Wawa nak share testimoni akak yang setia dengan ESP shaklee. Jerawat batu dah hilang. Alhamdulillah.

Tuesday, 4 October 2016

19 Tahun Minum Vivix Shaklee Terbukti Awet Muda

Assalamualaikum wbt,

Perasan tak, wawa selalu share kelebihan minum Vivix shaklee? Setiap kali sharing, wawa selalulah bagitau minum Vivix boleh jadi awet muda. Percaya ke percaya? Hihi

Assalamualaikum sahabat kaya dunia akhirat. 

Wawa ada nak share gambar tonik ajaib, yang pasti buat korang ternganga.

Monday, 3 October 2016

7 Kelebihan Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Ramai yang tanya, apa pula promosi bulan Oktober ni? Oh ya, lupa wawa nak war-warkan. Bulan ni ada promosi OMEGA GUARD. Nak tahu apa kelebihan Omega Guard shaklee? Jemput baca selanjutnya.😊

Sunday, 2 October 2016

6 Bonus Dalam Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Perkongsian dari Lyna Chalo, suka wawa kongsikan bersama dengan kalian. Baru petang tadi yang bertanya dan berminat untuk join ahli shaklee. Katanya, dia selalu nampak sahabat update tentang bonus dan pangkat dalam shaklee. Boleh wawa kongsikan tentang itu? 

Mujur ada Vivix, ENERGY BOOSTER PAGI NI!😍

Assalamualaikum wbt,

Kisah 2 hari lepas. Alhamdulillah.

Mujur ada Vivix, ENERGY BOOSTER PAGI NI!😍

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...