Search This Blog

Thursday, 13 July 2017

Cara Tukar Transaction Limit Maybank2u

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi uols, siapa yang pernah buat transaction online tiba-tiba "UNSUCCESSFUL"? Buat banyak kali pun still sama je. Tak berjaya. Transaction bawah dari rm3k insyaAllah tak ada masalah, cuma benda ni akan berlaku bila transaction kita lebih rm5k ke atas. 

Actually kan, wawa dah pernah tukar untuk transaction maybank to maybank. Untuk non local maybank, wawa dah tak tahu nak tukar mana. So, godek punya godek rupanya mudah ya amat sangat. hihi

Jom kita tengok macam mana nak tukar. Lihat gambar yang wawa attach kat bawah ye. Kalau tak faham, boleh comment @ direct je whatsapp wawa 019-9966576 .")

Step #1 : Login maybank2u
Klik Accounts & Banking, then klik bahagian kiri TRANSFER (dalam petak)


Step #2 : Scroll sampai bawah & klik Transaction & Maintenance (dalam petak)


Step #3 : Tick bahagian tepi Service & Type (pilih nak change limit yang mana)
kalau nak tukar limit semua, kena buat satu2 naa. Nak mudah change limit sampai rm10k, boleh tambah lagi bagi yang buat bisnes besar2.
Step #4 : Klik request for TAC dan TAC no akan dihantar ke no phone anda yang berdaftar.
Step #5 : Successful




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...