Tuesday, 3 May 2016

Detox Bantu Hilang Toksin Dalam Badan

Assalamualaikum wbt,

Tema detoks Shaklee untuk hari pertama ialah FIBER!



Badan kita ada mekanisma mengeluarkan toksin melalui organ2 perkumuhan seperti kulit, paru-paru, hati, ginjal dan usus.

Kebanyakan bahan kumuh dikeluarkan melalui usus, TAPI sayang sekali biasanya usus kita ni pulak banyak toksin yang melekat padanya disebabkan oleh tabiat pemakanan kita.

Disebabkan kita terpaksa makan sedap2 (kalau tak, membazir pulak kan) maka sesekali tu sila lah ber-detoks untuk servis organ2 detoks kita.

Fiber atau serat membantu dalam kerja pembersihan usus kita. Dan yg best, fiber pun tolong angkut lemak keluar sekali!

Menu detoks Shaklee hari pertama - hidangan fiber yg lengkap dengan fiber larut dan tak larut. Dengan minyak zaitun sebagai dressing, ia menjadikan hidangan ini sebagai FIBER UP FAT DOWN yang lengkap!

Kredit Master Lyna Noh

1 comment:

Maisarah Humaira said...

penting detoks ni kan.. barulah badan boleh bekerja dengan bagus tanpa gangguan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...